Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jaké chyby v péči o pleť děláte možná i vy?

chyby-pece-o-plet-uvod

O svou pleť pečujete, ale stejně nevypadá podle vašich představ nebo se její stav vůbec nezlepšuje. Nezoufejte, stejně jsou na tom tisíce dalších žen. Promyslete raději svou pleťovou a denní rutinu ještě jednou. Možná s námi objevíte chyby, kterých se při péči o pleť mnozí z nás dopouštějí a ani o tom nevědí.

Nesprávné čištění pleti

Stane se vám občas, že si zapomenete před spaním vyčistit pleť? Nebo se to děje častěji? Pak určitě zpozorněte. Aby pleť mohla v noci odpočívat, přijímat živiny a vyplavovat nežádoucí toxíny, musíte ji každý večer zbavit nánosu nečistot a make-upu.

Je však důležité dělat to doslova s citem. Agresivní čističe pleť zbavují přírodních olejů a jejich používání vede k nadměrnému vysušování a podráždění, případně až k narušování ochranné kožní bariéry. Pleť tak získá mnohem větší sklony k akné, zápalovým reakcím či předčasnému stárnutí.

Vybírejte si proto vyvážený a jemný čistič, který budete nanášet na pleť každé ráno i večer. Pokožku krásně vyčistí bez pocitu pnutí nebo svědění. Při umývání si dejte pozor také na horkou vodu způsobující vysušování a nahraďte ji krátkým vlažným oplachem. Stačí, když bezchybnou čistící rutinu osvojíte jednou a vaše pleť vám už brzy poděkuje.

CL all-in-on

Nedostatečná hydratace

Hydratování je základem pro pleť zářící zdravím a mládím. Suchá pokožka totiž může rychle začít svědit, šupinatět nebo se na ní rychleji vytvoří vrásky. Správné hydratační krémy pomáhají předcházet těmto problémům a navíc pleť chrání před vnějším znečištěním či UV zářením. Jejich aplikace 2x denně po vyčištění pleti by měla pomoci předcházet vysušení a dalším problémům.

sNGf-krem

Slabá ochrana před sluncem

Poškození pokožky slunečním zářením nejenom urychluje stárnutí pleti a tvorbu pigmentových skvrn, ale také zvyšuje riziko rakoviny. Právě proto je nutné používat krémy s SPF faktorem i během zamračených dnů nebo v zimě.

Podle Nadace proti rakovině kůže může pravidelné každodenní používání opalovacího krému s SPF 15 snížit riziko vzniku spinocelulárního karcinomu (SCC) asi o 40 % a riziko melanomu až o 50 %. Vybírejte si širokospektrální krémy chránící proti UVA i UVB záření a nezapomínejte znovu použít po koupání nebo zpocení.

Špatné pořadí přípravků

Aplikace kosmetických přípravků v správném pořadí ovlivňuje jejich vstřebávání a podporuje účinky každého z nich. Některé produkty totiž snadněji proniknou i do nejnižších vrstev pokožky, jiné zas dokáží hydrataci v kůži uzamknout, a tak působí mnohem déle. Základné pravidlo zní, že je potřeba začít s nejlehčími přípravky a postupovat až k těm hutnějším. Jak tedy na správné vrstvení kosmetických přípravků:

  1. čistič na pleť
  2. tonikum
  3. pleťové sérum
  4. hydratační krém
  5. opalovací krém

Pokud se, co se týče kosmetických produktů, řadíte spíše mezi minimalisty, zaměřte se pouze na 3 absolutní nezbytnosti:

  1. čistič pleti
  2. hydratační krém
  3. opalovací krém

Zapomínání na jemnou pokožku kolem očí

Pleť kolem očí patří k nejjemnějším na celém našem těle a je proto náchylná k projevům předčasného stárnutí nebo k častějším otokům. Právě proto je nevyhnutné poskytnout ji dokonalou péči a používat specializované oční krémy v kombinaci se séry na oční okolí.

synouvelle-eye-recovery

Zabojovat díky nim můžete nejen proti vráskám, ale také proti tmavým kruhům, vysušení nebo známkám únavy. Naučte se, jak pečovat o oční okolí pomocí správných přípravků, léčivých obkladů i masáží.

Nesprávná exfoliace

Správný peeling pleť zbavuje nečistot, odumřelých buněk a zlepšuje její texturu, tón i zdraví. Pokud to s jeho aplikací však přeháníte nebo používáte nešetrné přípravky s příliš hrubými částečky, pleť se může velmi rychle poškodit.

Obecně je ideální peelingovat pleť 1 až 2x týdně před spaním přípravkem určeným pro váš typ pleti. Pokud si svým typem nejste jisti, vybírejte produkty obsahující velmi jemné částečky vhodný téměř pro každého. Po exfoliaci je důležité aplikovat hydratační krém. Při peelingu nezapomínejte ani na své rty, které se díky němu stanou vláčnější a prozářené.

Nezdravý životní styl

Občas je těžké přiznat si to, ale pleť je zrcadlem našeho životního stylu. Nezdravé návyky jako kouření, nadměrná konzumace alkoholu, nedostatek spánku a nezdravé stravování se na ní odrazí - dříve nebo později. 

  • Nedostatek spánku - vede ke vzniku tmavých kruhů pod očima, ztrátě pevnosti a zvýšené citlivosti.
  • Nezdravá strava bohatá na cukry a tuky - podporuje vznik zánětů a akné. 
  • Kouření - urychluje stárnutí pleti a zhoršuje její prokrvení. 
  • Alkohol - způsobuje dehydrataci organismus, která se projeví ztrátou elasticity a matným vzhledem pleti. 

Při péči o pleť myslete na své celkové zdraví a starejte se o sebe s láskou. Někdy stačí pouze drobné změny v návycích (například chodit spát pouze o hodinku dříve nebo vypít denně jen o dvě sklenky vody více) a změny se na pleti rychle pozitivně projeví. 

Nedopouštíte se už žádných hříchů proti pleti a stejně vás pleťové trable stále straší? Kontaktujte naše odborníky v oblasti péči o pleť, kteří vám pomohou najít to správné řešení. Přejeme vám pleť zářící zdravím a spokojeností.

Zpět do obchodu