Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Jak používat kleštičky na řasy

Kleštičky na řasy vám pomohou vykouzlit pronikavý pohled, se kterým každého ozbrojíte. I bez umělých řas. Stačí jen řasy před líčením natočit a použít tu správnou řasenku. Efekt se dostaví okamžitě – natočené řasy opticky zvětší oko a rozjasní váš pohled.

uvodka-klesticky-rasy (1)

Jak používat kleštičky na řasy

Použití kleštiček na řasy není nijak náročné. Základem je správný výběr kleštiček a trochu trpělivosti. V ideálním případě by měly co nejlépe kopírovat tvar vašeho oka, horního víčka.

  1. Po kleštičkách sáhněte až těsně před dokončením make-upu, před aplikací řasenky. Tak docílíte toho nejlepšího efektu.
  2. Přiložte kleštičky co nejblíže ke kořínkům řas.
  3. Kleště zmáčkněte a asi na 5 sekund nechte stisknuté. Ne na delší dobu, aby se řasy nezlomily.
  4. Opakujte několikrát po sobě, řasy můžete natáčet i z různých úhlů tak, abyste docílila toho nejlepšího výsledku. Záležet si dejte především u vnějšího koutku oka.
  5. Použijte svoji oblíbenou řasenku. Ta natočené řasy zafixuje a zajistí dlouhotrvající efekt.

TIP: Pokud preferujete přírodní look, kleštičky můžete použít i bez následné aplikace řasenky.

kleštičky na řasy na oku

Jak natočit řasy i bez kleštiček?

Pokud ve své kosmetické taštičce kleštičky na řasy zatím nemáte, nevadí. Natočené a dlouhé řasy si totiž můžete zajistit i jinak. Buď pomocí jiných produktů či procedur, nebo díky jednoduchým trikům, ke kterým nic speciálního nepotřebujete.

Kulma na řasy

Funguje na podobném principu jako kleštičky na řasy. Najdeme u ní ale pár rozdílů:

  • Kulma využívá teplo k natočení řas. Podobně jako ta klasická na vlasy.
  • Díky teplu vydrží efekt natočených řas velmi dlouho.
  • Jemný kartáček kulmy řasy pročeše a oddělí od sebe.

Použití je velmi snadné:

  1. Nechte kulmu na řasy nahřát.
  2. Postupujte od kořínků a řasy natočte. Podobně jako když aplikujete řasenku.
  3. Počkejte pár sekund, aby řasy zchladly a použijte řasenku.

Lifting nebo permanentní řasy

Několik týdnů bez starostí a složité údržby vám zajistí i nejrůznější kosmetické procedury. Při liftingu vám vaše vlastní řasy v salonu nadzvednou a natočí na silikonovou podložku. Díky tomu získají řasy požadovaný tvar. S umělými permanentními řasy získáte svůdný pohled okamžitě, pozor si ale dejte na rizika, která s sebou prodlužování nese.

Sérum na růst řas

Dlouhých řas, které nejsou jen optickým klamem, dosáhnete i jinak. Při pravidelném používání séra na růst řas uvidíte výsledky už za 4 týdny. Stačí jednou denně aplikovat na kořínky řas, stejně jako oční linku.

aplikace-serum-na-rasy

Při nákupu séra na růst řas a obočí vám jako dárek zašleme profesionální voděodolnou řasenku POLA, a tak si svůdný pohled pojistíte hned dvěma produkty.

Klasika v podobě řasenky

I obyčejná řasenka dokáže řasy nadzvednout, prodloužit a natočit. Stačí vybrat takovou, jejíž kartáček vám přesně sedne a splní požadovaný záměr.

Natočení řas pomocí lžičky

Obyčejná lžíce dokáže částečně nahradit i kleštičky na řasy, které zrovna nemáte po ruce. Přiložte vypouklou stranu lžičky k hornímu víčku tak, aby se okrajem dotýkala řas a ty na ni opatrně přimačkávejte. Následně můžete podobným způsobem využít i řasenku, která se díky lžičce na víčko neotiskne.

TIP: Lžička může být poměrně multifunkčním pomocníkem při líčení – pomůže vám s přesnou linkou, při míchání odstínů rtěnek i při odstranění otoků pod očima.

nanášení řasenky pomocí lžičky

Fén a kartáček

Pokud doma nemáte kulmu na řasy, podobnou službu vám vykoná i fén a kartáček na řasy. Nastavte fén na nízkou teplotu i výkon a zahřejte řasy. Pomocí kartáčku na řase je pak pročešte do požadovaného natočeného tvaru.

Prsty jako rychlá záchrana

Nemáte po ruce žádnou kosmetickou ani kuchyňskou vychytávku? Nevadí. Použijte svoje prsty – pomocí horního článku prstu řasy jemně přimáčkněte na horní víčku, aby se natočily. Podobně jako při práci s kleštičkami.


Znáte i další tipy a triky na natočení řas? Dejte nám vědět, jaký je nejúčinnější. Rádi vám také poradíme s dalšími konkrétními tipy, jak nejen o řasy, ale celou pleť pečovat a udržet si mladistvý a svěží vzhled. Pro více rad sledujte náš blog, nebo nás přímo kontaktujte.

Zpět do obchodu