Doprava ZDARMA pro všechny produkty.

Permanentní make-up nebo sérum na obočí?

oboci-srovnani-metod

Dokonalé obočí rozzáří obličej a dodá mu jedinečnost. Jak jej ale docílit? Permanentní make-up je hotový za pár chvil, ale neobejde se bez bolesti a poměrně vysokých nákladů. Účinky růstového séra se dostaví postupně, zato ho zvládnete aplikovat i ve své koupelně. Prozkoumali jsme pro vás výhody i nevýhody těchto oblíbených metod, ať pro sebe vyberete to nejlepší.

Jak rozlišit permanentní make-up a sérum na obočí?

Permanentní make-up obočí představuje kosmetickou metodu, při které se do kůže aplikují přírodní pigmenty pomocí speciálních přístrojů v kosmetických salonech. Takové dočasné líčení vydrží zpravidla jeden až dva roky.

Sérum na řasy je určeno na domácí použití. Obsahuje aktivní látky, které vyživují kořínky obočí a stimulují (či dokonce obnovují) tak jeho přirozený růst. Nejdříve se používá 1x denně, pro dlouhodobý efekt pak už pouze 2-3x týdně.

Obě metody se teď pojďme podrobněji představit s jejich (ne)výhodami.

Permanentní make-up obočí

Mnozí si myslí, že permanentní make-up obočí je trvalé tetování. Opak je však pravdou a účinky této dočasné procedury postupně vymizí. I tak je však velmi důležité dbát na její kvalitní provedení a výběr té nejlepší metody i odborníka pro aplikaci.

jak-microblading-probiha

Techniky permanentního make-upu obočí

Při permanentním make-upu obočí si můžete vybrat mezi různými styly a celkovými vzhledy obočí. Potřebujete obočí podbarvit, doplnit hustotu chloupků nebo cílíte na kombinovaný efekt?

Microblading (vláskování)

Do obočí se drobnými jehlami ručně vykreslují jemné tahy připomínající chloupky a zároveň se pod kůži ukládá pigment. Vzniká tak realistický dojem nových chloupků (vlásků), které dokáží překrýt i různé nedokonalosti pleti.

Pudrové obočí

Pigmenty se zde aplikují v podobě mikroteček do prázdných míst obočí mimo chloupky. Vzniká tak efekt podbarvení místo jasných kontur jednotlivých chloupků. Výsledný efekt připomíná stínovaný vzhled obočí nabarveného tužkou nebo stíny.

Kombinované 3D tetování

Tato moderní 3D metoda v sobě propojuje metodu vykreslení jednotlivých vlásků, které se lehce podstínují. Zákaznice tak získají velmi realistický vzhled upraveného obočí, které je výrazné a při správné aplikace dotažené do dokonalosti.

Jak permanentní make-up obočí probíhá

1. Konzultace

Při permanentním make-upu obočí je nezbytné vybrat si kvalitní kosmetický salon a odzkoušeného odborníka s dobrými referencemi. Ten by měl s klienty nejdříve odkonzultovat jejich potřeby a navrhnout konkrétní techniku vhodnou pro daný typ pokožky.

2. Příprava a tetování

Obočí se pak vyfotí, předkreslí a následuje výběr jeho barvy, na kterém se musí shodnout klient i profesionál. Na oblast obočí se aplikuje znecitlivující krém a začíná se tetovat. Klient by měl mít možnost vznikající obočí zkontrolovat v zrcátku a ujistit se, že je dodržuje jeho navržený tvar.

3. Následná péče

Po skončení procedury se obočí potírá speciálním vyživujícím a hydratačním krémem a výsledek se opět vyfotí. Odborník klienta poučí o péči o obočí a také navrhne další návštěvy salonu.

Permanentní make-up obočí zabere v salonu zhruba 2 hodiny s tím, že čas závisí hlavně na zvolené metodě tetování.

jak-probiha-microblading

Výhody permanentního make-upu obočí

  • dlouhotrvající efekt
  • dodává obočí tvar i hustotu
  • dokáže zakrýt případné nedokonalosti pleti nebo jizvy
  • časová úspora při každodenním líčení

Nevýhody permanentního make-upu obočí

  • riziko infekce či alergické reakce
  • bolestivost, svědění
  • poměrně náročná následná péče
  • vysoké náklady
  • potřeba úprav v kosmetickém salonu
  • nevhodné pro citlivou nebo suchou pleť

Na všechny časté otázky a další podrobnosti jsme vám odpovídali v kompletním průvodci permanentním make-upem obočí.

Séra na obočí

Sérum na obočí podporuje růst, hustotu i plnost obočí a mírně jej ztmavuje. Pracuje přímo ve vlasových folikulech, které díky intenzivní výživě aktivními látkami stimuluje. Chloupky obočí pak rychleji rostou, jsou silnější a viditelně výraznější.

serum-na-oboci-aplikace

Nejkvalitnější růstová séra obsahují látky na přírodní bázi, jsou testována a certifikována. Nacházet byste v nich měli hlavně některé z následujících složek:

  • kyselina hyaluronová pro hydrataci a revitalizaci,
  • peptidy pro podporu růstu,
  • kofein pro posílení cirkulace a stimulaci,
  • vitamíny pro vyživení,
  • panthenol pro lesk a zklidnění,
  • biotin pro pod. 

Zjistěte si více o složkách séra na řasy a obočí Synouvelle.

Jak séra na obočí fungují?

Fungování sér na obočí spočívá v stimulaci buněčného dělení pomocí peptidů, na základě kterého se urychlí přirozený růst obočí. Díky kofeinu se zároveň podporuje mikrocirkulace uvnitř kořínků, co jim zajistí větší přísun potřebných živin. Kyselina hyaluronová a vitamíny se pak postarají o samotnou kvalitu každého chloupku, jeho lesk a ochranu.

Výsledky do několika týdnů

První výsledky výživy a podpory růstu přirozenou cestou se objevují za 2 až 4 týdny, kdy klient své sérum aplikuje pravidelně jednou denně na celou oblast obočí nebo pouze tam, kde již chloupky nedorůstají. Sérum díky lehkému složení velmi rychle pronikne do kořínků chloupků, které začíná posilovat, zkvalitňovat a vyživovat.

Růstové maximum je dosaženo asi po 8 až 10 týdnech. V tomto čase je již obočí zahuštěné, mírně zatmavené a připravené pro další běžnou úpravu.

sera-na-rasy-synouvelle1

Výhody séra na obočí

  • dlouhotrvající účinky
  • pohodlné použití kdekoliv se nacházíte
  • neinvazivní metoda
  • bezbolestné
  • možnost následné úpravy obočí
  • dlouhodobé výsledky

Nevýhody séra na obočí

  • delší doba než se dostaví výsledky
  • potřeba pravidelného používání
  • riziko alergické reakce

Zjistěte si i další podrobnosti o sérech na růst obočí a řas.

Velké srovnání permanentního make-upu a růstového séra na obočí

srovani-serum-oboci-make-up

Pro koho se hodí permanentní tetování a pro koho sérum na růst obočí

Permanentní make-up obočí se hodí pro všechny, kterým obočí zcela vypadalo nebo jim roste jen v minimálním rozsahu. Zvolit ho můžete také pokud si přejete ukrýt případné jizvy nebo nedokonalosti pleti v oblasti obočí či preferujete výraznější líčení a potřebujete ušetřit čas při každodenních úpravách.

Růstové sérum se naopak hodí pro ty, kterým neimponují invazivní metody a upřednostňují přirozenější vzhled. Ideální je také pro citlivější pokožku nebo lidi, kteří o svou pleť raději pečují v domácím prostředí.

Finální rozhodnutí bude vždy pouze na vás a vašich preferencích. Kdykoliv se ale můžete obrátit na naše odborníky v oblasti kosmetiky, kteří vám ochotně poradí a vysvětlí vše, co potřebujete vědět.

Zpět do obchodu